Saint Agur
Typisch, de Saint Agur! Doordat de Saint Agur gemaakt is van gepasteuriseerde koemelk, heeft de kaas een veel romigere smaak dan vergelijkbare blauwe kazen. Dit ondanks de vele aders die als sieraden door de kaas heen ‘’stromen’’. Toch valt er bij het proeven een ietwat ziltige toon te ontdekken met hier en daar kruidige vlagen. De smaak begint vrij sterk maar zinkt dan heel geleidelijk.
Smaak
Zeer pittig en romig zuivel
Herkomst
Auvergne, Frankrijk
Melksoort
Koemelk
Gepasteuriseerd
Gepasteuriseerd
Vetgehalte
60+
Stremsel
Dierlijk
Ambacht
Snijden is handwerk, hierdoor kan het zijn dat het gekozen gewicht afwijkt. Proefkaas hanteert een maximale afwijking van 8%. Dit betekent dat met 500 gram kaas het gewicht tussen de 460-540 gram zit.
Houdbaarheid
Proefkaas vacumeert kazen voordat ze op verzending gaan. Hierdoor is het effect op de kaas tijdens het transport minimaal. De houdbaarheidsdatum neemt hierdoor voor zachte kazen met weken, en voor harde kazen met maanden toe. Kaas is echter een levend product, haal het ruim voor consumptie uit de verpakking en laat het 'ademen' om de beste kwaliteit te krijgen.